mbillboard Facetious
Wybierz dobrze
1
    925
    43
2d/3d

Musisz być zalogowany, aby wstawić komentarz.

komentarze.gif
Goska_123
ode mnie rowniez :)
MateoSS
GRATULACJE! :)
lama
No to co - gratulacje.
Max
Jest jeden problem .... on jest za wysoki na ten urząd (wg obowiązujących aktualnie standardów)
an_eczka
Chłopie, Ty się marnujesz! Mając takie poparcie powinieneś startować na prezydenta! Po co tracić czas na jakiś zakichany mfestiwal (z jego zakichaną nagrodą)skoro można zrobić karierę w polityce. I kasa większa i prestiż nie byle jaki. Predyspozycje masz. Pazerność, cwaniactwo i tupet. Po Twoich czarujących komentarzach wnioskuję, iż z mediami też byś sobie poradził, tak więc nie czekaj. Kandyduj na prezydenta, a być może wtedy oddam na Ciebie głos:)
pewu
=>m sam jesteś kiepski. A co virala - hmmm... ja pierniczę kolego Facetious, jesteś naprawdę genialny, może dasz kilka tipów. Bo powiem szczerze, że grzebie po tym FB, NK, GG i tam ani widu ani słychu o tej pracy, więc ciekawy jestem jakiś szczegółów jak namówić prawie 800 osób żeby weszła na link podała swoje dane osobowe itd. Niezły z ciebie żartowniś.
misiak
Czółko, gratulacje. teraz proszę o wyjaśnienie strategii tak dobrego virala. Facebook, nasza klasa, gadu, czy może inne medium/strategia. Broń Boże od zawiści - zwykła ciekawość. Pozdrawiam.
m
Moi faworyci to: mFilm: Evil_Cock - http://mfestiwal.pl/mfilm/98 mAnimacja: BartMikoCom - http://mfestiwal.pl/manimacja/66 mBillboard: Facetious - http://mfestiwal.pl/mbillboard/109 Reszta jest niestety kiepska!
daku86
Ja nie wiem jak mozna wystawiac taka prace do konkursu. to zdjecie z napisem dodanym w paincie ... WOW mega zaawansowana grafika <lol> ... żal.pl
inSOUL
REWELACJA!!!!!!
alegosc
Głos ode mnie. Billboard średni ale życzę zwycięstwa Tobie niż temu zadufanemu w sobie wucashowi.
qder
w ktorym miescie zawisnie billboard? :)
Wjesio
Facetious ,jakiekolwiek oskarżenia o nieuczciwe zdobywanie głosów były tylko żartem wynikającym z zawiści o dobra reklamę ;p...Wiadomo o swoje trzeba walczyć Pozdrawiam
Tażan
Kozacki głos na Ciebie !!!!!!!!!!
dr haus
Głos na ten jedyny plakat z nutką inteligentnego sarkazmu! Powodzenia!
Canudo
Ja mogę tylko pogratulować dobrego marketingu i skuteczności działań promocyjnych. Szkoda, że nie brałem udziału w mFestiwalu rok temu - bo teraz byłbym dużo lepiej przygotowany:) Jeszcze raz gratuluję i zapraszam do siebie, jeśli macie jakieś wolne głosy:D
garrgus
Wykonanie może nie perfekt ale pomysł jest mega! Powodzenia, macie mój głos oczywiście:)
Kret51
Plakat jest super - lecz, komentarz nie całkiem logiczny. Bo facio przecież pierwszy raz bardzo dobrze wybrał !!! Też bym pewnie wybrał taką laskę. Pozdro.
Facetious
Witam wszystkich! W związku z tym, co dzieje się pod moim plakatem, pragnę zaapelować do Organizatorów o sprawdzenie autentycznosci głosów i usunięcie ich, jesli łamią regulamin. Dokładamy wszelkich starań, aby głosy były uczciwe - kosztuje nas to naprawdę dużo czasu i pomysłowosci, dlatego komentarze sugerujące oszustwo są dla nas szcególnie bolesne. Wszystkim konkurentom możemy jedynie podpowiedzieć, że miejsca takie, jak akademiki, fora i wsparcie osób, które mają dostęp do "szerszej publicznosci" przynoszą dobre efekty:) Oczywiscie to tylko niektóre działania, które planowalismy już pierwszego dnia po ogłoszeniu rozpoczęcia drugiej edycji mfestiwalu. Konkurentom życzymy powodzenia, a korzystając z okazji dziękujemy wszystkim, którzy swoim nazwiskiem promowali nasz projekt.
Wjesio
eh widać że ten użytkownik ma niejedno konto e-mail i opanował symulator nr pesel ;p
lorak
no ja podziwiam sprawność paluszków:)
georg
brawo facetious >od godz.19 do teraz tj.20:50 > 64 glosy ,,,nie bola cie palce od klikania.
mieshkoo
No proszę, mój faworyt prowadzi! Brawo! Na drugim Zebra, na trzecim cat_design i billboardy obstawione bez pudła:)
gvines
Są też do znalezienia konkursy dla pro grafików, więc jak ktoś się czuje na siłach można tam uderzać... @pu28 z całym szacunkiem, ale jestem w stanie zrozumieć, że mało kogo interesuje krytyka zawistnych konkurentów gdy jury oceniło daną pracę dość wysoko. Ale tak to jest już, że na na całe TOP trzeba pluć. Pozdrawiam.
joshua
Czy wszyscy krytykujący pamiętają jeszcze,że to jest konkurs dla amatorów ???. Szanuję ich pomysły, doceniam pracę a ponieważ mój faworyt daleko,kibicuję i głos
darekross
Ja tam sie az tak nie znam na tym, ale przypominam ze to drugi najwyzej oceniony projekt w calym konkursie:) ja linka rozsylam bo sie usmialem jak to zobaczylem:)
pu28
a czego tu zazdrościć????? ten kto ma choć odrobinę zmysłu estetycznego oraz jakieś pojęcie o projektowaniu billboardów a także innych projektów graficznych od razu powie,że to jest bardzo nieudany projekt. Zamiary autora na dobry billboard były... ale na tym się skończyło. Krytyka w tym przypadku jest na prawdę uzasadniona. A i jeszcze jedno an_eczka słuszne spostrzeżenie, szkoda tylko, że organizatorzy jeszcze tego nie zdołali dostrzec.
przybor49
Wiedzialem, że im bliżej końca to będzie coraz bardziej nerwowo, ale żeby aż tak! Ludzie ogarnijcie się. si70 myślę ,ze w banku jest żałoba z powodu twojej deklaracji.Luca zgadzam sie z tobą i nie tylko ja.Będą kolejne głosy
dawid24
sami zazdrośnicy ...wstydżcie się głosik ode mnie:)
ynio1
Kanaletto jak nie masz o czyms pojęcia to nie komentuj. Pomysł, że zdjęcie z googla to jest żenua na maxa., ale każdy sądzi na podstawie własnych doświadzeń
an_eczka
Widzę, że znaojomosć strony www.bogus.ovh.org/generatory/pesel.html nie poszła na marne...
hyesana
Obojętne mi jest kto wygra w tej kategorii bo ślędzę losy znajomych w animacji, ale ilość jadu, nienawiści i zazdrości jaka się tu przelewa jest szokująca... Szanujcie pracę innych ludzie i wysiłek włożony w promocje ich prac!
lorak
wykreują wizerunek banku na oszustwie o którym każdy wie. Dla mnie pomysł ok a praca żenująca
si70
widać że praca nie gra fair, mam nadzieje,że komisja coś z tym zrobi i wygra ktoś kto zdobył głosy w uczciwy sposób. taka i kilka innych prac powinny być zdyskwalifikowane.niestety mbank się nie wykazał. oceniając zorganizowanie tego konkursu prawdopodobnie nigdy nie założę konta w tym banku. bo po co skoro nic nie robią z oszustami.
Kanaletto
Dla mnie też jest taki średnio jasny... to co kolega niżej napisał, wiem mniej więcej o co chodzi ale zdjęcie z google grafika ściągnięte i dodane napisy Mbank... żenua.
migotkazo
niedziela 23.41 głosów wyprodukowanych 296
Luca
Wcale się nie dziwię, że jury wysoko oceniło tę pracę.Slogan pasuje do sytuacji, sytuacja rzuca się w oczy i o to chodzi.
przybor49
Niektórych wypowiedzi w ogole nie czaję np. mycha to chyba sama nie wie o co jej chodzi.Nerwowa jakaś.
ynio1
Przekaz tego billb. jest jasny, prosty i klarowny. Trudno nie zrozumieć. Podoba mi się. Głos
renegat59
Szczerze mówiąc nie kumam tego billboardu... tzn.. rozumiem o co chodziło twórcy, ale nie powiedziałbym, że jest dobry...
mycha
ciekawam, czy ten "śmieszny" doradca używa kalkulatora, czy ma inne zajęcia oprócz tych debilnych komentarzy tutaj...i jaki ma w ogóle w tym cel....Tragedia jakie prostactwo takie zachowanie!
noveda
a gdzie ty widzisz doradcę, który budzi obawy? nie rozumiem
slawmama
Bałabym się takiego doradcy.
yayog
jaki cel mają poniższe wyliczanki bo nie kumam? takie hobby?
aniaa
niedziela 6.12.2009 głosów 240 240-183=57
aniaa
witam gratuluje II etapu noc z piątku na sobote godz 3:21 głosów 183
pewu
Taki konkurs jaka komisja :)
chylka22
hehe, to sie nazywa dobry humor:))))
dika70
Brawo :) Głos leci do was :)
darekross
Tylko jeden billoard zostal oceniony wyzej przez jury niz ten w calym konkursie - gratulacje!!!! Macie glos.
jasinski45
Punkt dla was!
Iwokierki64
Czy nikogo nie zastanowiła wzrastająca ilość głosów na tą pracę z minuty na minutę? Obserwuję akcję od wczoraj i jakoś przebiega to tu zupełnie inaczej jak u konkurencji. Tam głosy przybywają po ludzku, tu, po kilku minutach jest o kilka więcej.
vindut
Co to za reklama ?? raczej przezycie osobiste Facetious
behcio18
kozak reklama!
feader
Macie glos, jedyna smieszna reklama w top 20....
froscik38
dobre:) głos dla Ciebie
mieshkoo
No dobra, macie moj glos:)
Luca
Jakiś wysyp "księgowych" nastąpił. Prawie jak stonka.
aniaa
29.11.2009 godz 19.56 głosów 1204
erde
projekt oczywista popieram, a nie glupie komentarze i "ksiegowosc-punktowa"
erde
nadal (bezinteresownie-bo bladego pojecia o autorze-autorce nie mam) popieram!
georg
witam a oto wyniki-czyli ile punktow przybylo pierwszej 5 od wczoraj 9:00 do dzisiaj 10:20.. Badzik-118 ,, pawel s -73 ,,wucash-65 ,, facetious-21 ,, carlo-50 .. po akcji organizatora wielu z TOP 20 mocny pas np.tomstachura walił po90 glosów w teraz tylko 33. Badzik probuje wylizac rany po utracie prawie 300 punktow i wielu lewych kont.
Mara
@aniaa i po co Ty to piszesz...?
aniaa
godz 23;34 głosów 1187
krawiec1962
nic sie nie martw bedzie nowa weryfikacja i znowu poleca
krawiec1962
troche glosikow i kont polecialo.co,ha,ha,ha,
konrad80
projekt z jajem:), glosuję i pozdrawiam!!!
hajtner
krawiec1962 nie tylko reguły rządzące reklamą są CI obce ale również zasady dotyczące naszego pięknego języka . cha cha pisze się przez "ch" a nie samo "h" warto na to zwrócić uwagę żeby nikt nie powielał tego błędu ortograficznego
krawiec1962
troche glosikow i kont polecialo.co,ha,ha,ha,masz szczescie ze organizator nie wywalil cie z konkursu,, a powinien,oszuscie..
motogrzes
28.11.2009 sobota godzina 1.54 1167 głosów , troche dostałes po łapkach co?ale strata juz odbudowujwuje sie
marla333
i niby co to zmieni ze ty cos napisałas aniaa? teraz i tak bedzie najwiecej glosów bo zbliza sie koniec poza tym sobot i niedziela wiec duzo ludzi bedzie chodzic, i powiedz na co ty glosujesz skoro takie kapo z ciebie
aniaa
27.11.2009.piatek godzina 15;29 głosów 1204 ...hahaha zobaczymy ile bedzie głosów do finału...
janekzdz
moze i na billboard sie nie nadaje ale śmieszne jest to zdjęcie a raczej ta wściekła pani
otrock58
to nie jest billboard nie spełnia zasad reklamy outdoorowej, wielka pomyłka
erde
sie mnie nadal podoba ... i konwencja fota uzasadniona BAAARDZO! ...
tkaczynka
cudowne jest to zdjecie, tak
gatek15
a mnie się to kojarzy ze słabym zdjęciem w FAKCIE
karasjan
OJ SŁABIUTKIE ZDJĘCIE, TO NIE NA BILLBOARD ZA DUZO ŚMIECI NA ZDJĘCIU ODWRACA UWAGE POZA TYM RACJA MOCNO SEKSISTOWSKA PRACA, WIADOMO BABSY S~Ą OD KRZYCZENIA, NIE PODOBA MI SIE
erde
:)
kensai
ondulacjo wg mnie wszystko zależy od punktu widzenia, bo mi się ten plakat kojarzy nawet feministycznie. Ja tam widzę kobietę, która już nie wytrzymała, że sama wszystko robi, a jej facet sobie tylko meczyki na kanapie ogląda. Oczywiście na plakacie jest niezbyt miła mina tej kobiety...ale czy ty byś się nie wkurzyła gdyby twój chłop tylko na kanapie mecze oglądał?
ondulacja
własnie to samo miałam napisać tylko proszę mnie nie atakować(jak wucash) bo tylko wyrażam swoją opinię a to mi chyba wolno, moim zdaniem to nie jest dobra praca jesli ludzie czują się nieswojo patrząc na to lub w jakikolwiek sposób ich to obraża , mnie obraża bo jestem kobietą a poczucie humoru mam , tylko nieco inne, tego tez obrońców tej pracy prośże nie atakować, ludzie sa różni i trzeba to brać pod uwagę jesli się projektuje billboard
jackowskagosia
ja czuje się obrazona tym seksistowskim zresztą słabym plakatem bo to billboard nie jest
erde
baaaaardzo dobre...baaardzo!
pszczolnica
do elisium21 jak można napisac ze ratuje top 20 , ta praca sie nie nadaje dla banku i to takiego fajnego,a jaja w tym nie ma , niestety
pszczolnica
dokładnie zdjęcie bardzo słabe przez co i praca słaba ale duzo znajomych , plus za nich i tylko za nich
gatek15
wucash ma racje ta praca reklamuje przemoc w rodzinie, i wybacznie ale nie swiadczy najlepiej o poziomie tego konkursu bo jak to może byc na 2 miejscu prosze przyjrzyjcie sie zdjeciu (jak ktos ponizej mądrze zauważył)jest słabej jakości , paskudne cienie, z głowy faceta wyrastaja stojaki , trzeba było poszukac dobrego zdjecia w banku zdjec a nie robic małpką
elisium21
ten billboard ratuje ten top 20 - wreszcie cos z jajem, w stylu mBnaku, a nie jakies nijakie napisy, biedronki i inne obrzydliwie standardowe pomysly... jak bede pamietal, to bede glosowal :)
psychoxdoll
genialne ! znalazłam faworyta wśród billboardów. ;)
Majk
Najlepszy billboardzik wg mnie :) powodzenia
cdar
Bardzo mi się podoba. Gratuluję pomysłu. Oby Ciebie to nie spotkało :P ...kimkolwiek jesteś. Pozdrawiam.
FalsoVero
kozak, ta zebra,nuty to nic przy tym prawdziwy dobry angielski humor :)
nocarchitekta
bolesław rzeczywiście lubi dziecięce prace , może powinieneś zamiast na zebrę przerzucić się na trampki tak samo intrygująco proste skojarzenia, polecam poszukac ciekawych prac poza pierwsza 20, ze 2 sie znajda ale pewnie nie możesz bo musisz punkty trzaskac bo zebra spadła he he
podajdalej
do bolesław jasne ze bys nie wybrał bo głosujesz na konkurencje stąd pod innymi pracami z wyjątkiem zebry dajesz komentarze a fe wstyd
bolesław
Nigdy nie wybrałbym banku gdyby kojarzyła mi się z nim taka reklama wrzeszczącej na mnie baby!!! GROZA!!!
feader
ciekawe zjawisko psychologiczne - wady projektu rosna wprost proporcjonalnie do jego miejsca na liscie:) dotyczy to nie tylko tego projektu... glos!
komaritsu
widoczny wysoki highline na ekranie telewizora, mało inwencji pomysł juz był uzywany w reklamach telewizyjnych, ciekawe aczkolwiek mało orginalne duplikat na 3 miejscu kolejny non sens nie pozdrawiam
majeranek20gram
bardzo fajny pomysl i zasłużone głosy.
gracjan2
dynamit:)))
riaone
pasuje na demotywatory. na reklame - mniej
Mati88
Spoko pomysł... gorzej z wykonaniem. Razi w oczy to, że autorowi nie zmieściła się belka mBanku po całej długości przez głowę tego pana co mu kobieta marudzi. :)
an_eczka
Jest coś intrygującego w tej tezie dlatego uważam pracę za wartościową. Realizacja pomysłu wydaje mi się jednak przegadana. Gdyby chodziło o reklamę prasową to ok, ale jak na bilboard to za dużo elementów. Ale to tylko moje skromne zdanie:) Pozdrawiam An_eczka
nickczemnik
Super... jestem niezwykle ciekawy jak ten pomysł prezentowałby się w formie spotu reklamowego. Wydaje mi się, że warto spróbować to zrealizować.
jakub
Przykuwa wzrok, ale nie przekonuje.
pulver
Świetne :) Pomysł z charakterem, nie wieje tandetą.
Deikola
Zgodnie ze złożoną obietnicą (w innym komentarzu, przy innym plakacie) masz mój głos. Podoba mi się pomysł. Taki bardziej w moim stylu :) Choć.. coś mi nie gra z tym słowem "chociaż" nie wiem czy to czcionka jest nie taka... czy w tym sloganie mi nie pasuje. Nie wybrałabym tego na bilboard... chociażby ze względu na ten różowy, który nie pasuje..., ale jak napisał context w tym projekcie jest coś interesującego. Na pewno nie wieje nudą jak większość prac zgłoszonych do tej pory, w tej edycji.
whatever
slogan i patent swietny, gorzej juz ze stopka mBank - taka za bardzo wcisnieta na sile, tak to odbieram
context
Jest w tym projekcie coś interesującego. Z pewnością może przykuć uwagę, a to już duży plus.
hibernia
mieshkoo rules:))) Ale na temat: ten plakat chyba jako jedyny wymaga troche pomyslunku a nie podaje znaczenia na tacy. Glos!
mieshkoo
Wucash - no tak, bo reklama to zycie. O, chwila, musze konczyc, Turbodymoman dzwoni.
edekkredka
a mi sie podoba. Coś innego. I ten mecz w tle:)
wucash
no moje zycie z tym co jest pokazane w tej pracy nie ma nic wspolnego, moze twoje.
mieshkoo
Wucash - obejrzyj sobe pare zagranicznych reklam DBB czy innej dobrej agencji... Widac, ze jestes typowym "supermarketowym" odbiorca - dajcie usmiechniete dziecko z mama i haslo, ze zycie jest cudowne...
wucash
ten billboard bardziej kojarzy mi sie z przemoca w rodzinie albo z jakas inna patologia.jakos malo zachecajacy jako billboard banku.do tego ta fotka strasznie amatorska.cienie,barwy,wypada jak robiona jakims cyfrakiem za 300 z reala.moja opinia.
mieshkoo
Na poczatku wydawalo mi sie, ze troche seksistowskie, ale pokazalem dziewczynie i sie poplakala ze smiechu:) Zreszta haslo moze pasowac zarowno do niego (wybierz lepsza dziewczyne) i do niej (wybierz mniej leniwego faceta). Naprawde super pomysl - glos bardziej niz zasluzony.
dorota
REWELACJA. Gratuluję pomysłu!!
Luca
Fajny pomysł : )Będę głosować
PMC
Ale czad dystans!
Emef
Rewela...
odl
dobre ;D
Nowaj
kurde konkurencja rośnie:] mega pomysł